RESEPT

Pasta bella Italia

Resepti

10 PORTIONER

1. Italiensk köttbulle

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50 %
Värme160°C
Fuktighet10 %
Tid12 min.

2. Pasta Bella Italia

Lagerblad italiensk köttbulle 16 g (8 st / portion1.3 kg
Spagetti eller annan pasta600 g
Körsbärstomater200 g
Lök hackad150 g
Vitlöksklyftor 3 kpl
Grön sparris 500 g
Tomatsås500 g
Parmesanflarn150 g
Rucolasallad100 g
Grädde400 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Skala sparrisen, låt vattnet koka upp och smaka av med salt. Förvara isvatten i en behållare. Lägg den skalade sparrisen i kokande vatten och koka i ca 2 minuter, lägg i isvatten. När sparrisen har svalnat lägger du dem i ett durkslag för att rinna av. Lägg en skvätt olivolja i grytan, fräs löken och vitlöken. Tillsätt tomatsåsen och de italienska köttbullarna, låt det puttra långsamt. Dela körsbärstomaterna, skär sparrisen i små bitar. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen tills den r nästan kokt. Häll av pastan (spara en skvätt kokvatten). Kombinera köttbullssåsen med pastan, tillsätt sparris och körsbärstomater (späd ev med pastans kokvatten). Toppa med rucolasallad och parmesanflarn.
Lagerblad-produkten används i receptet.6034 Italiensk köttbulle 16 g
Stekt, djupfryst.ca 375 st. x 16 g = 6,0 kgGriskött 82 %, rostad paprika (paprika, salt, vinäger, socker), nötkött 13 %, soltorkade tomater, vatten, lök, köttprotein (gris), kapris, kryddor (basilika, persilja, oregano, svartpeppar), stabiliseringsmedel (E450), rapsolja. Kötthalt 95 %.
Kontrollera köttets ursprungsland på förpackningen.
logo