RESEPT

Halloumi-rödbetsbiff, flatbread och tahiniyoghurt

Resepti

10 PORTIONER

1. Halloumi-rödbetsbiff

Produkterna värms direkt från frysen. Uppvärmningstiderna är riktlinjer. Kontrollera alltid aktuella förpackningsmärkningar på etiketten.
Uppvärmningsinstruktioner
Varmluftsugn50%
Värme180C
Fuktighet0 %
Tid12 min.

2. Ainekset

Halloumi-rödbetsbiff 1.2 kg
3 st/pers

3. Flat bread

Vatten100 g
Torrjäst5 g
Turkisk 300 g
Durumvetemjöl 150 g
Vetemjöl250 g
Olivolja10 g
Salt10 g
Värm vatten till 37 grader, tillsätt torrjästen och låt jäsa i 5 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Täck skålen med en duk och låt degen jäsa en timme. Forma 10 stycken små bollar av degen och kavla dem tunna. Använd mjöl så degen inte fastnar i bordet. Olja bröden och stek dem i stekpanna på låg värme ca 2 minuter per sida.

4. Tahiniyoghurt

Turkisk yoghurt 300 g
Tahini 50 g
Salt2 g
Blanda yoghurt och tahini i en skål. Smaksätt med salt.Värm halloumi-rödbetsbiffarna i 180 grader varm ugn i ca 10-12 minuter. Skär biffarna i mindre bitar och lägg på brödet. Garnera brödet med halverade körsbärstomater, picklad rödlök, tahiniyoghurt och färsk koriander.
Lagerblad-produkten används i receptet.4085 Halloumi-rödbetsbiff 40g
Stekt, djupfryst.ca 140 st. x 40g = 5,6 kgHalloumOST 34 % (pastöriserad ko-, get- och fårMJÖLK, salt, mikrobiologisk löpe, mynta), rödbeta 29 %, kikärt, rismjöl, rapsolja, lök, ingefärspasta, citronskal, fänkål, jäsningsmedel (matsoda/E500ii).
logo